پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۲۵۷ مادر باردار با اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سقط) در این استان تاکنون از سقط جنین خود انصراف دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، مریم بیگلری، با اشاره به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: سقط جنین میتواند آسیبهای جبرانناپذیری بر سلامت جسمی و روانی مادران وارد کند و حتی منجر به ناباروری دائمی برخی از زنان شود و این امر میتواند بنیان خانواده را نیز متزلزل کند.
او تصریح کرد: در همین راستا و در اجرای ماده قانونی ۵۶، دانشگاههای علوم پزشکی مکلف به همکاری با مراکز مردمی «نَفَس» (نجات فرزندان سقط) شدند.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نخستین مرکز نفس در اسفندماه سال ۱۴۰۲ در شهرستان همدان راهاندازی شد و این روند با حمایت مؤسسات مردمی در دیگر شهرستانهای استان نیز ادامه پیدا کرده است.
مریم بیگلری افزود: مادرانی که بهدلیل شرایط مختلف متقاضی سقط هستند، در سیستم بهداشتی شناسایی میشوند و مشاورههای تخصصی توسط ماماها و روانشناسان به آنها ارائه میشود.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: این مراکز خدماتی از جمله حمایت مالی، درمانی و خدمات روانشناختی را در اختیار مادران قرار میدهند.
مریم بیگلری افزود: علاوه بر این، آموزش و فرهنگسازی نیز از دیگر محورهای فعالیت مراکز نفس است و همچنین در صورت مشاهده تخلف در زمینه سقط غیرقانونی، اعم از مداخلات افراد عادی، ماماها یا حتی پزشکان، موضوع به مراجع قضایی ارجاع داده میشود.
او تصریح کرد: از مردم تقاضا داریم در صورت اطلاع از موارد تهدید به سقط، این موضوع را به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت، مراکز بهداشت شهرستان یا مراکز نفس اطلاع دهند.
همچنین موارد تخلف یا شکایت را میتوان از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ پیگیری کرد.